ONLINE ACADEMIE

10-06-2022 / Online Academie
Op het gebied van vrijwilligerswerk worden landelijk diverse digitale trainingen/workshops aangeboden. Neem ook eens een kijkje bij deze mogelijkheden:

ONLINE ACADEMIE

Op het gebied van vrijwilligerswerk worden landelijk diverse digitale trainingen/workshops aangeboden. Neem ook eens een kijkje bij deze mogelijkheden:

Instructie verantwoord alcohol schenken
Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kan ook digitaal gevolgd worden. Met deze cursus kun je het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het certificaat direct in je mailbox! Klik om te beginnen bij de Vrijwilligersacademie.

Omgaan met niet pluis situaties
Deze e-learning gaat over situaties waarin het met een hulpvrager niet goed lijkt te gaan. Als vrijwilliger geeft je dat een 'niet-pluis' gevoel, en kun je daar iets mee doen

Aan de hand van filmpjes over herkenbare praktijksituaties leer je hoe je als vrijwilliger kunt omgaan met een niet-pluis gevoel. Je krijgt inzicht in mogelijke manieren van reageren. Klik door naar de Vrijwilligersacademie.

Online cursus fondsenwerving
Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt je op weg bij het vinden van financiering van je project. Of je vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam bent in een professionele organisatie of enthousiast meedoet in je buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt. Klik door de online cursus (VSB)

Rol van de vrijwilliger: grenzen en samenwerken
Als vrijwilliger heb je tijdens de ondersteuning van de hulpvrager vaak te maken met andere beroepspartijen. Bij het samenwerken is het belangrijk jouw eigen grenzen en die van de organisatie scherp voor ogen te hebben. Wat hoort wel en wat hoor niet bij jouw taak? In deze training worden basisregels aangereikt om jouw grenzen te herkennen en deze toe te passen in de praktijk. De e-learning wordt aangeboden door de Aliantie Vrijwillige Schuldhulp en duurt ongeveer 45 minuten.

Empowerment
Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over.Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training van Humanitas over.

Goed Penningmeesterschap
Informatie over de taken van een penningmeester; alles over het opstellen van een begroting en een jaarrekening. Je leert welke verzekeringen relevant zijn voor jouw organisatie. En welke verschillende belastingen je als organisatie te maken kunt krijgen en welke vrijstellingen mogelijk zijn. Deze e-learning is van PEP Den Haag.

Sensitiviteit voor diversiteit
We verschillen onderling van elkaar, maar zijn allemaal gelijkwaardig. De samenleving wordt sterker als alle talenten worden benut. Wat kun je doen om normen en waarden van anderen te herkennen. En hoe kun je op een sensitieve manier omgaan met diversiteit (PEP Den Haag).

Op zoek naar nieuwe vrijwilligers
Met deze e-learning leer je hoe je nieuwe vrijwilligers kunt aantrekken. Ook leer je op welke manier je het vrijwilligersbestand onder de loep kunt nemen. De methodiek van de Wervingscirkel komt aan bod en de e-learning bevat handige downloads zoals een format wervingsplan en een voorbeeld functieprofiel. Klik door naar deze e-learming van PEP Den Haag.

Rouwen in Coronatijd
Houden van betekent rouwen om. Als een dierbare overlijdt, voel je dat niet alleen aan je hart, maar ook in je ziel en aan je lijf. Rouw is een grote opgave, die moeilijker wordt als de omstandigheden tegen zitten. Bijvoorbeeld als je door de corona maatregelen niet goed afscheid hebt kunnen nemen, of als je als zorgverlener in korte tijd meerdere overlijdens meemaakt. Dat kan leiden tot gevoelens van machteloosheid en tekortschieten, en kan ervoor zorgen dat je niet goed kan rouwen, erin blijft hangen. Hoe herken je dat bij jezelf, bij collega’s en nabestaanden? E-learning bij Free Learning