Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

Europass Certificaat voor Vrijwilligers

19-02-2018

Vrijwilligers willen actief bezig zijn met werk dat ze leuk en zinvol vinden. Oprechte waardering van de organisatie voor het werk dat ze verzetten is erg belangrijk. Daarnaast werken sommige vrijwilligers omdat ze hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden. Vrijwilligerswerk kan voor hen de opstap zijn naar een (nieuwe of betaalde) baan.

Veel maatschappelijke organisaties en verenigingen zijn afhankelijk van of werken met vrijwilligers. Zonder de inzet van deze vrijwilligers komen veel dingen niet van de grond. Activiteiten worden niet georganiseerd, omdat er geen tijd of geld voor is, of vanwege beide redenen.

Het is daarom belangrijk dat een vrijwilliger zich aan een organisatie wil binden. Maar wat heeft de organisatie de vrijwilligers (als extra) eigenlijk te bieden?

Het Europass Certificaat voor vrijwilligers is een speciaal document voor vrijwilligers. Het is voor vrijwilligers belangrijk dat ze (bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek) kunnen laten zien welke ervaring ze hebben opgedaan tijdens hun vrijwilligerswerk. Het Certificaat voor vrijwilligers geeft daar een overzichtelijke en objectieve beschrijving van.

Als een organisatie een Europass Certificaat voor vrijwilligers uitgeeft, laat zij zien dat zij investeert in de loopbaan van de vrijwilligers. Wellicht vinden vrijwilligers het extra aantrekkelijk om voor de organisatie te werken, omdat zij een Europass document krijgen.

Het certificaat neemt ook werk uit handen. Als een vrijwilliger vraagt om een referentie of getuigschrift, hoeven organisaties geen apart document meer op te stellen. Zij kunnen dit standaarddocument gebruiken.