Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

Burgemeester reikt gemeentelijke Vrijwilligersprijzen uit

11-01-2018

Burgemeester Pieter van de Stadt reikte tijdens de Nieuwjaarsreceptie op 8 januari 2018 de vrijwilligersprijzen 2017 uit.

 

De burgemeester sprak zijn waardering uit
voor de grote inzet van alle vrijwilligers in Lansingerland

 

Individueel

In de categorie Individueel viel de keuze van de jury – samengesteld uit een aantal raadsleden – op Cornel van der Heiden. Hij werd Vrijwilliger van het jaar 2017, omdat hij zich met hart en ziel inzet als vrijwilliger bij RTV Lansingerland. De jury roemde zijn bijzondere talent en oordeelde dat Cornel in staat is tot het verbinden van organisaties en partijen. Hij heeft veel kennis in huis en zet zich als coördinator op alle fronten in om samen met de andere vrijwilligers goede resultaten te behalen. Een jongere vrijwilliger die in een paar jaar al heel veel voor elkaar heeft gekregen.

Groep

De vrijwilligers van de Stichting Vluchtelingenwerk kregen de groepsvrijwilligersprijs. De jury was onder de indruk van de persoonlijke verhalen die waren toegevoegd aan de aanmelding. Daaruit bleek hoe betrokken de vrijwilligers zijn en hoe belangrijk de ondersteuning is die zij bieden. De ondersteuning is breed en is er onder meer op gericht dat de vluchtelingen in de gemeente maatschappelijk hun weg vinden naar zorg, opleiding en werk.

Sport

De sportvrijwilliger van het jaar werd tot zijn eigen grote verrassing Abdel Afalah voor zijn bijzondere verdiensten voor voetbalvereniging BVCB. Abdel Afalah is al 25 jaar als vrijwilliger actief binnen BVCB. Zo geeft hij training, coacht hij wedstrijden en is hij scheidsrechter (coördinator). De jury stond versteld van de veelzijdigheid aan activiteiten die Abdel uitvoert bij BVCB. Zijn tomeloze inzet werd beloond met deze prijs.

 

Vrijwilligersprijs

De vrijwilligersprijs van de gemeente Lansingerland wordt jaarlijks uitgereikt aan individuele vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties die inspirerend en bewonderenswaardig werk van maatschappelijke betekenis voor de gemeente Lansingerland hebben verricht en dit belangeloos hebben gedaan. De prijs werd voor de 11e keer uitgereikt. 

Bron omschrijving