Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

Word ook Maatje van een ander!

15-05-2018

Kom kennismaken met organisaties die Maatjes zoeken. Je bent van harte welkom op 26 mei tussen 10 en 12 uur in Ontmoet! Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek. Voor de vrolijke noot: workshops!

 

In Lansingerland zijn diverse maatschappelijke organisaties op zoek naar vrijwilligers die aan de slag willen als Maatje. Samen stellen zij zich voor tijdens de informatiemarkt op zaterdag 26 mei van 10-12 uur. Locatie van de markt is Ontmoet!, Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek (gebouw de Stander). Bezoek de markt en maak kennis met het werk van Maatjes en de organisaties.

Vaak wordt gezegd: Maatje zijn, dat is plezier voor twee. Daarom nodigen we bezoekers aan de markt uit om tijdens de markt mee te doen aan een lachworkshop. Bezoekers maken ook kans op een prijs. En…de koffie (thee) staat voor u klaar.

Waarom Maatje worden?
Een Maatje biedt iemand (twee)wekelijks wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding. Maatjes zijn er in alle soorten. Er zijn Maatjes die langskomen. Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachen. Of Maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, lees- en taal Maatjes, boodschappenmaatjes, huiswerkmaatjes, administratieve Maatjes, sportmaatjes…. En nog veel meer Maatjes.

Op bepaalde momenten in het leven kan de steun van een Maatje heel belangrijk voor iemand zijn. Een Maatje is een vrijwilliger die door een organisatie een-op-een gekoppeld is aan iemand. Meestal ontvangen Maatjes een training voor zij starten met hun vrijwilligerswerk. Hoe lang iemand Maatje is verschilt per project.

Bij Maatjes staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn onmisbaar. Maatjes voelen zich allebei beter door hun wekelijkse, of tweewekelijkse ontmoetingen.

Meer weten over dit vrijwilligerswerk? Of nieuwsgierig naar (de mensen achter) de organisaties? Loop dan vrijblijvend binnen tijdens de informatiemarkt. Want het is DE manier om snel en in direct persoonlijk contact informatie te vinden.

Aanwezige organisaties
Elke aanwezige organisatie biedt een eigen dienstverlening aan waarbinnen Maatjes ingezet worden. Deze Maatjes bieden dus directe hulp aan inwoners van Lansingerland. De aanwezige organisaties zijn: Humanitas Lansingerland, Jong Perspectief, Middin, locatie Carré, Stichting VTV, het Taalhuid (Bibliotheek Oostland) en Welzijn Lansingerland.

Humanitas is een vereniging die als doel heeft mensen te helpen die het (even) niet alleen kunnen redden. Zij bieden met meerdere projecten ondersteuning in Lansingerland. Jong Perspectief helpt kinderen en jongeren van 6 tot 24 jaar te bouwen aan een toekomst met Perspectief. Zij doet dit door middel van een Maatjesproject. Middin Carré is een woonlocatie in Berkel en Rodenrijs. Op deze mooie plek wonen negentien cliënten. Zij werken aan hun ontwikkeling. Stichting VTV biedt aan mensen met een verstandelijke beperking een samenhangend aanbod van vrijetijds- en vormingsactiviteiten. Het Taalhuis (Bibliotheek Oostland) ondersteunt mensen die om wat voor reden dan ook hulp of ondersteuning nodig hebben bij het leren van onze Nederlandse taal. Welzijn Lansingerland ondersteunt kwetsbare senioren, mantelzorgers en vrijwilligers, mensen met een functiebeperking, mensen met dementie en mensen in een sociaal isolement.

De mensen achter de organisaties vertellen u graag meer over hun werk. Als iemand zich aanmeldt als vrijwilliger én aan de slag gaat maakt de organisatie een match tussen een hulpvrager en een vrijwilliger.

Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland organiseert de markt.