Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

Speeddate met maatjesprojecten op 15 oktober (19-21 uur)

01-10-2019

Wordt ook Maatje, samen is veel leuker! Gewoon doen!

 

Maatje wordt je voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft. Er zijn in Lansingerland veel mensen die een tijdelijke steun goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze moeilijk de deur uit kunnen, de taal slecht spreken, weinig contacten hebben, lichamelijk of geestelijk ziek of mantelzorger zijn.

Hoe vind je iemand die een Maatje nodig heeft? In Lansingerland zijn diverse maatjesprojecten en organisaties actief. Zij werken voor een bepaalde doelgroep of helpen mensen binnen een bepaald aandachtsgebied. De coördinatoren koppelen een vrijwillig Maatje aan iemand die een Maatje nodig heeft. Zij bieden ook ondersteuning aan de vrijwilligers.

Het is daarom belangrijk om een maatjesproject of organisatie te vinden die bij jou als vrijwilliger past. Informatie lezen is belangrijk maar een persoonlijke klik is waarschijnlijk doorslaggevend.

Kom daarom langs op:
Dinsdag 15 oktober tussen 19 – 21 uur
Kennismaken en speeddaten met maatjesprojecten en organisaties
in Ontmoet! Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek.

In een ongedwongen sfeer kan je elkaar ontmoeten, informatie lezen en sfeer proeven. Meedoen of langskomen verplicht de bezoeker tot niets.

Het Vrijwilligers Informatie Punt - VIP Lansingerland werkt samen met GGZ Delfland, Humanitas Lansingerland, Jong Perspectief, Middin, Laurens, Taalhuis, Vluchtelingenwerk, VTV en Welzijn Lansingerland om Maatjes te zoeken.