Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

Bedankweek

17-02-2020

Lansingerland bedankt haar vrijwilligers. Terugblik op de Lansingerlandse bedankweek van 10-15 februari!

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Ze zetten zich met hart en ziel, liefde, aandacht en gedrevenheid in. Vrijwilligers zorgen ervoor dat er in de buurt veel dingen gebeuren die er anders niet zouden zijn. Zonder vrijwilligers zouden veel activiteiten in de samenleving niet gebeuren. Verenigingen zouden niet kunnen bestaan, en wat dacht u van de vele vrijwilligers die andere mensen helpen, bijvoorbeeld met de taal, of door boodschappen of klusjes te doen.

Om vrijwilligers te waarderen en te bedanken organiseerden Maatschappelijke organisaties en het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland de Vrijwilligers bedankweek. Er was een scala aan leuke activiteiten waarvoor vrijwilligers zich konden inschrijven.

Er werden leuke activiteiten aangeboden. Zo konden vrijwilligers bij atelier de Hichte een plankje beschilderen, bij Kunstbreak werd geschilderd op doek. Wolfert Lansing verzorgde met leerlingen een high tea en bij Melanchton Berkroden werden vrijwilligers door leerlingen onthaald met handverzorging en aansluitend een lunch. Verder was er bloemschikken bij Laurens de Oranjehoeck, werden er door bewoners pannenhoeken gebakken bij Middin de Nieuwe Lansingh, ging Jong Perspectief met poffertjes op bezoek in alle dorpskernen en waren er spelletjes met appeltaart bij GGZ Delfland. De bibliotheek verzorgde een workshop boekvouwkunst en bij Sprank de Rozenhoek werden kaarten gemaakt. Vluchtelingenwerk en het VIP zorgden voor respectievelijke een workshop de kunst van het ademhalen en een lachworkshop.

Er kwamen veel leuke reacties binnen bij de aanbieders van activiteiten. Vrijwilligers maakten enthousiast kennis met de organisaties en de aangeboden activiteiten.

De volgende maatschappelijke organisaties boden belangeloos een activiteit aan voor vrijwilligers in Lansingerland: Atelier de Hichte, Atelier Kunstbreak, Bibliotheek Oostland, GGZ Delfland (Koepel), Jong Perspectief, Laurens Oranjehoeck, Melanchthon Berkroden, Middin de nieuwe Lansingh, Sprank de Rozenhoek, VIP Lansingerland, Vluchtelingenwerk, Welzijn Lansingerland, Wolfert Lansing.

 hart voor vrijwilligerswerk VIP