Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

Wordt ook Maatje, samen is veel leuker! Gewoon doen!

09-09-2019

Maatje wordt je voor iemand die wat extra aandacht, ondersteuning of begeleiding nodig heeft.

 Het Vrijwilligers Informatie Punt - VIP Lansingerland werkt samen met GGZ Delfland, Humanitas Lansingerland, Jong Perspectief, Middin, Laurens, Taalhuis, Vluchtelingenwerk, VTV en Welzijn Lansingerland om Maatjes te zoeken. Het VIP zorgt er, samen met deze organisaties, voor dat mensen die Maatje willen worden bij de voor hen juiste organisatie terecht komen

 

Maatje wordt je voor iemand die wat extra aandacht,
ondersteuning of begeleiding nodig heeft.

 

Er zijn in Lansingerland veel mensen die een tijdelijke steun goed kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld omdat ze moeilijk de deur uit kunnen, de taal slecht spreken, weinig contacten hebben, lichamelijk of geestelijk ziek of mantelzorger zijn.

Maatjes zijn er in alle soorten: Maatjes die langskomen, Maatjes die helpen of advies geven. Maatjes die anderen laten lachten of Maatjes die meegaan naar moeilijke dingen. Er zijn wandelmaatjes, leesmaatjes, boodschappenmaatjes, huiswerkmaatjes, sportmaatjes… en nog veel meer Maatjes.

Bij Maatjes staan menselijkheid en gelijkwaardigheid centraal. Het draait om persoonlijk contact. Warmte, humor, aandacht, tijd, respect en begrip zijn belangrijk. Maatjes voelen zich allebei beter door hun (twee)wekelijkse ontmoetingen. Een Maatje krijgt training, ondersteuning en begeleiding van een coördinator. Een Maatjesmatch wordt in goed overleg gemaakt.

In Lansingerland zijn veel verschillende mogelijkheden om als Maatje aan de slag te gaan. Meer informatie via info@viplansingerland.nl of app 0631930713 of kom naar de speeddate met de bovengenoemde organisaties op dinsdag 15 oktober van 19-21 uur in Ontmoet, Wilhelminastraat 1a in Bergschenhoek (graag vooraf aanmelden).

Mensen die op de hoogte gehouden willen van de actie worden kunnen zich hiervoor opgeven. (info@viplansingerland.nl)

 hart voor vrijwilligerswerk VIP