Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

Vrijwilligersprijs 2018

12-10-2018

De gemeente Lansingerland vindt vrijwilligers heel belangrijk. Als blijk van waardering voor hun inzet reikt de gemeente jaarlijks twee vrijwilligersprijzen uit: één voor de vrijwilliger van het jaar, één voor de vrijwilligersorganisatie van het jaar. Om die laatste kan het ook gaan om een groep vrijwilligers binnen een organisatie. Sinds afgelopen jaar reikt de gemeente daarnaast een vrijwilligersprijs uit in een sector die we speciaal aandacht geven. Voor 2018 is dat de culturele sector.

Welke vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie wilt u in het zonnetje zetten?

 

Vrijwilligers in Lansingerland zorgen met elkaar dat er veel zaken draaien, denk maar eens aan sportverenigingen, activiteiten binnen zorg en welzijn, maatjes voor hen die dat nodig hebben maar ook bij culturele organisaties, op scholen en op het gebied van natuur en milieu.

Kent u een vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie die zich naar uw mening op een bijzondere manier inzet? 

Nomineren

Alle inwoners van Lansingerland kunnen hun favoriete vrijwilliger of vrijwilligersorganisatie van het jaar aandragen voor deze prijs. Ook eerdere genomineerden mogen meedingen. Het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland verzamelt de voordrachten.

Om tot een zorgvuldig besluit te komen stelt de gemeente een jury samen, bestaande uit gemeenteraadsleden, die de voordrachten beoordeelt. De winnaar(s) worden bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente

Spelregels voor nominatie

Voor de nominatie gelden onder meer de volgende spelregels:

  •  Voor de voordracht is een standaardformulier beschikbaar. U kunt het formulier als Word -document opvragen via info@viplansingerland.nl of via 010-522 55 45.
  • De motivatie is het belangrijkste onderdeel van de voordracht, deze weegt het zwaarst. Bij de motivatie kunt u denken aan informatie over de betekenis van het vrijwilligerswerk voor de lokale samenleving, de tijdsbesteding en het (uitzonderlijke) karakter van de werkzaamheden.
  • De voordracht moet uiterlijk vrijdag 23 november 2018 binnen zijn bij het Vrijwilligers Informatie Punt – VIP Lansingerland, bij voorkeur per email (info@viplansingerland.nl) of anders per post (Wilhelminastraat 1A, 2661 ET Bergschenhoek.

De gemeente nodigt alle inwoners van Lansingerland

van harte uit om vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties te nomineren!

 Hulp bij het invullen

Wilt u hulp bij het invullen (van de motivatie)? Het Vrijwilligers Informatie Punt - VIP Lansingerland kan helpen. U kunt hiervoor een afspraak maken via info@viplansingerland.nl of telefonisch 010 5225545.