Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

 

Ben je op zoek naar leuk en zinvol vrijwilligerswerk in de vorm van een
project of eenmalige activiteit? Kijk eens bij een van deze oproepen. 
Je hulp wordt gewaardeerd!

   

Doe mee met Keep it Clean Day!

De hele maand september staat bij onze gemeente in het teken van zwerfafval. Vrijdag 21 september 2018 is het Keep it Clean Day: een perfecte aanleiding om iedereen in Lansingerland aan te sporen om met elkaar zwerfafval op te ruimen. Deze dag staat een “cleanteam” vanaf 10.00 tot 14.30 uur in de drie dorpskernen. Hier kunt u afvalgrijpers en zakken afhalen en later de grijpers en de volle zakken weer inleveren. Volle zakken leveren een leuke attentie op! Zij staan in Bergschenhoek op de Kruin, in Berkel en Rodenrijs aan de torenkant van de oude kerk op de Kerksingel en in Bleiswijk op het Kranenburgplein.

  

Help je mee met koffie schenken op de Wereld Alzhemier Dag op 24 september?

Vanuit de Dementieketen wordt op 24 september het toneelstuk 'Helderman' met Thomas Borggrefe getoond in het Gemeentehuis te Bergschenhoek.Vooraf en na afloop is er een informatiemarkt. Er worden 2 vrijwilligers gezocht die deze avond koffie willen schenken. De koffie is gratis, dus er hoeft niet afgerekend te worden. Meehelpen is leuk en gezellig!

Programma 24 september:
19.00 uur; Informatiemarkt
20.00 uur: Toneelstuk
21.00 uur: Thomas Borggrefe in gesprek met het publiek.

 

Fotograaf voor 1 dag gezocht!

Speelotheek de Speelhut organiseert twee keer per jaar een kinderkleding- en speelgoedbeurs om op deze manier fondsen te werven voor de speelotheek. De komende beurs is op zaterdag 29 september 8:45 uur-10:00 uur. Wie wil helpen als fotograaf? We willen graag een rapportage of overzicht van de opbouw op vrijdag 28 september en de beurs zelf op 29 september. De foto's worden gebruikt voor PR doeleinden.

 

Collecteer voor de Brandwondenstichting Bergschenhoek!

De collecteweek van 2018 is van 7 tot en met 13 oktober. De vrijwilligers van de Brandwondenstichting informeren je graag en maken je wegwijs. Samen bepaal je in welke straat je kunt collecteren. Wil je graag meehelpen met onze collecte, maar heb je niet zoveel tijd? Geen probleem! Elke bijdrage helpt ons. Of je nu vijf avonden de straat op gaat, of één avond een uurtje. Iedere euro telt voor brandwondenslachtoffers!

 

Handige helpende handen voor tuinklus

Heb jij naast groene vingers ook een handige hand? Voor een cliënt zoeken wij (1 dagdeel) 1 of 2 helpende handen om de tuin zomerklaar te maken, te snoeien en voor een kleine reparatie aan het konijnenhok. Reageer op deze oproep!

 

Sollicitatiegesprekken oefenen met leerlingen

VMBO leerlingen uit klas 3 van Melanchton Berkenrode gaan in de maanden september en oktober aan de slag met solliciteren. Ze gaan brieven en een CV schrijven en oefenen met solliciteren en presenteren. Op dinsdag 13 november 2018 zijn er sollicitatiegesprekken buiten school. Help je mee leerlingen een waardevolle ervaring te geven?

 

Wil je een keer voor onze bewoners optreden?

Wil je een keer of af en toe optreden voor bewoners in Bleiswijk? Zij houden veel van toneel, muziek, dans en zang. De bewoners vinden het kijken naar een optreden heel fijn en kijken uit naar dit wekelijkse uitje. Dus bespeel je een instrument, kan je zingen (alleen of met een groep) of kan je leuk dansjes / volksdansen / stijldansen (...)of een toneelstukje opvoeren? Allemaal leuk. Het enige is dat het wel aan moet sluiten bij de beleefwereld van onze bewoners. Tijdstip is altijd op dinsdagmiddag van 14.30-16.00 uur.

 

Wil je maandelijks vrijblijvend de nieuwsbrief "eenmalige klussen" op je emailadres ontvangen? Stuur dan een mail aan:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met daarin je naam en je telefoonnummer. Wij sturen je deze nieuwsbrief graag toe!