Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

 

  

Agenda

Meer informatie over mogelijkheden?

Ben je op zoek naar vrijwilligerswerk? VIP-medewerkers helpen je graag bij het vinden van een leuke en passende plek. Je kunt reageren via onze vacaturebank

Als gevolg van het coronavirus, zijn er tijdelijk geen inloopmomenten. Wil je van gedachten wisselen over vrijwilligerswerk, heb je vragen over mogelijkheden of wil je meer informatie over een vacature? Neem dan even contact met ons op via 010 - 010 5 22 55 45 of per app via 06 31 930 713.

 

ACTIVITEITEN, WORKSHOPS EN BIJEENKOMSTEN

Workshops, bijeenkomsten en oriëntatiebijeenkomsten zijn voorlopig uitgesteld. We onderzoeken de mogelijkheden om deze bijeenkomsten online te verzorgen.

VIP Café - de thema en netwerkbijeenkomst voor vrijwillige bestuurders en coördinatoren
Hoe kan je goed contact houden met je vrijwilligers in Corona tijd?
Na een inleiding gaan de deelnemers met elkaar aan de slag rondom de vragen: Wat werkt en wat niet, welke mogelijkheden zijn er online / offline, praktische tips en waarin kunnen de deelnemers samenwerken en/of elkaar versterken. 
Datum: Dinsdag 16 juni - online (20 uur tot uiterlijk 21 uur). Vooraf aanmelden is noodzakelijk bij voorkeur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of app naar 06 31 930 713.

On hold: Sfeerproeverij - luister naar ervaringen en verhalen van Maatjes
Maak kennis met dit mooie vrijwilligerswerk
Dinsdag 23 juni 19.30 - 21 uur in Ontmoet! Wilhelminastraat 1A in Bergschenhoek
Aanwezig zijn Maatjes van GGZ Delfland, Humanitas LL, Jong Perspectief, Middin, Laurens, Taalhuis Oostland, Vluchtelingenwerk, VTV en Welzijn Lansingerland

Bijeenkomst Platform Diversteit
De organisaties willen dat mensen zich welkom voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. De focus ligt op meedoen en vrijwilligerswerk. De eerstvolgende thema-bijeenkomst is op 13 oktober om 19.30 uur. 

 

De onderstaande bijeenkomsten zijn vervallen. Maak je interesse wel kenbaar. We hebben het voornemen ze opnieuw in te plannen. 

Leergang: Vinden en binden van vrijwilligers (twee avonden)
De eerste avond komt aan bod: het wervingsplan, functieprofielen, aantrekkelijke vacatures en wervingskanalen. De tweede avond gaan we aan de slag met het kennismakingsgesprek, de vrijwilligersovereenkomst, waarderen / welbevinden, inspraak, beloning en beeindigen samenwerking. Maak je interesse kenbaar!

Workshop: Leren presenteren voor vrijwilligers
De een draait er z'n hand niet voor om, de ander moet er niet aan denken. Maar presenteren kan je leren! Inhoud: wat is mijn doel en wat ga ik vertellen, je doelgroep/aan wie presenteer ik, de opbouw / structuur en presentatievaardigheden. De workshop biedt plaats aan minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Maak je interesse kenbaar!

Werksessie vrijwilligers vacatureteksten schrijven
Na een korte inleiding (samen) aan de slag met je vacatureteksten
Sluit aan bij de doelgroep, de persoonlijke motivatie en beschrijf jullie aanbod

Toelichting en uitleg Vrijwilligersverzekering (er is gelegenheid om vragen te stellen)
Voor alle verenigingen en maatschappelijke organisaties die met vrijwilligers werken
Door Ben Klaassen van Centraal Beheer Achmea

 

Sociale initiatieven

  • NLdoet, de grootste vrijwilligersactie in Nederland.
  • Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september.

 

Initiatieven om mee te doen (van onze partners)

Actiefpas Lansingerland: gratis of met korting meedoen aan activiteiten (55+)

Kwadraad: maatschappelijk werk workshops en trainingen