Header 1 Header 2 Header 3 Header 4 Header 5 Header 6
Logo


Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van VIP Lansingerland

 

  

Agenda

Op zoek naar vrijwilligerswerk?
Maak een afspraak bij het Vrijwilligers Informatie Punt

Als gevolg van het Coronavirus zijn er geen vaste inloopmomenten. Een afspraak maken met een VIP medewerker kan wel. Neem contact op via info@viplansingerland of bel naar 010 - 522 55 45. Afspraken vinden (vooralsnog) buiten plaats op het terras van Sociaal Café Ontmoet (Bergschenhoek).

Ondersteuning van Coördinatoren en besturen van vrijwilligersorganisaties

Het VIP staat klaar om jullie verder te helpen. De gesprekken kunnen over van alles gaan.  Bijvoorbeeld over ‘Hoe loopt het in het bestuur? Waar kunnen wij bij ondersteunen? Zijn er voldoende actieve bestuursleden? Lukt het om vrijwilligers te werven of is daar hulp bij nodig? Maar we kijken ook naar het aanbod van trainingen en informatiebijeenkomsten: wat is er nodig voor de individuele vrijwilligers en de besturen. Laat ons weten wat we voor jullie kunnen betekenen!

In verband met vakantie zijn de VIP medewerkers van 10-14 augustus beiden afwezig. Welzijn Lansingerland is bereikbaar via 010 5 22 55 45.

 

ACTIVITEITEN, WORKSHOPS EN BIJEENKOMSTEN

Werksessie vrijwilligers vacatureteksten schrijven

Dinsdag 25 augustus om 16.00 uur (online of in het sociaal café)
Na een korte inleiding (samen) aan de slag met je vacatureteksten. Hoe zorg je ervoor dat er juist op jou vacature wordt gereageerd? Sluit aan bij de doelgroep, de persoonlijke motivatie en beschrijf jullie aanbod. Je gaat naar huis met een of meer uitgewerkte vacatureteksten!
Vooraf aanmelden is noodzakelijk. 

Netwerkoverleg vrijwilligersactie 2020 - online
Overleg (via Teams) op 1 september om 16 uur om te bespreken over ideeen, datum, wie doet mee, promotie en afspraken. Aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Na aanmelding ontvang je een deelnamelink

Informatiebijeenkomst Vrijwilligersverzekering 
Dinsdag 6 oktober om 16.00 uur
Wat wordt gedekt door de vrijwilligersverzekering en welke verzekeringen moeten vrijwilligersorganisaties daarnaast nog zelf afsluiten? Zijn we als organisatie niet over-verzekerd en welke verzekering keert wanneer wat uit? Moeten we misschien verzekeringen opzeggen of is er meer nodig? Het zijn vragen die spelen binnen vrijwilligersorganisaties. 

Daarom organiseert het VIP Lansingerland -voor alle verenigingen en maatschappelijke organisaties die met vrijwilligers werken- een interactieve bijeenkomst. Spreker is Ben Klaassen van Centraal Beheer Achmea, hij is expert in dit onderwerp. De bijeenkomst is in Ontmoet of Online.

Bijeenkomst Platform Diversiteit
13 oktober 19.30 uur
De organisaties willen dat mensen zich welkom voelen en het beste uit zichzelf kunnen halen. De focus ligt op meedoen en vrijwilligerswerk. 

Informatie bijeenkomst gratis VOG en grensoverschrijdend gedrag
23 november 19.30 uur in Ontmoet (vooraf aanmelden)
Organisaties die met vrijwilligers werken en met kwetsbare groepen zoals bijvoorbeeld ouderen, kinderen of mensen met een verstandelijke beperking, dienen zich hiervan zeer bewust te zijn en er maatregelen tegen te nemen. Maar ook organisaties met vrijwilligers die met minder kwetsbare groepen werken doen er goed aan om beleid te hebben en om te werken met vrijwilligers die grensoverschrijdend gedrag hebben leren herkennen en weten hoe ze actie kunnen ondernemen.

In deze workshop leren deelnemers grensoverschrijdend gedrag herkennen, bedenken zij waar hun eigen organisatie kwetsbaar is en krijgen ze instrumenten om hun vrijwilligersorganisatie veiliger te maken. Deze bijeenkomst is met name bedoeld voor vrijwilligercoördinatoren en bestuursleden van organisaties die vrijwilligers inzetten.

Trainer: Carin van der Hor (namens NOV).
Vrijwilligers Vertrouwenspersoon Theo van Gerdingen is deze avond ook aanwezig. 

 

De onderstaande bijeenkomsten zijn vervallen. Maak je interesse wel kenbaar. We hebben het voornemen ze opnieuw in te plannen. 

Leergang: Vinden en binden van vrijwilligers (twee avonden)
De eerste avond komt aan bod: het wervingsplan, functieprofielen, aantrekkelijke vacatures en wervingskanalen. De tweede avond gaan we aan de slag met het kennismakingsgesprek, de vrijwilligersovereenkomst, waarderen / welbevinden, inspraak, beloning en beeindigen samenwerking. Maak je interesse kenbaar!

Workshop: Leren presenteren voor vrijwilligers
De een draait er z'n hand niet voor om, de ander moet er niet aan denken. Maar presenteren kan je leren! Inhoud: wat is mijn doel en wat ga ik vertellen, je doelgroep/aan wie presenteer ik, de opbouw / structuur en presentatievaardigheden. De workshop biedt plaats aan minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers. Maak je interesse kenbaar!

 

Sociale initiatieven

  • NLdoet, de grootste vrijwilligersactie in Nederland. In 2021 NLdoet op 12 en 13 maart. Doe je mee? Aanmelden voor 2021 kan vanaf 1 november 2020.
  • Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt op de 4e zaterdag in september.

 

Initiatieven om mee te doen (van onze partners)

Actiefpas Lansingerland: gratis of met korting meedoen aan activiteiten (55+)

Kwadraad: maatschappelijk werk workshops en trainingen